„Halilovićev intervju izazvao veliku pažnju“

Uticajni beogradski list „Pečat“ piše o brojnim pozitivnim reakcijama koje su usledile nakon objavljivanja intervjua dr Seida Halilovića člana Centra za religijske nauke „Kom“. U svom novom broju, 11. oktobra 2013, „Pečat“ izveštava da je veliku pažnju u iranskoj javnosti izazvao intervju „Mileševa je i moja baština“, koji je islamski filozof dr Seid Halilović, školovan na iranskom Univerzitetu u Komu, dao novinaru Jovi Bajiću, a koji je objavljen u „Pečatu“ (broj 280, od 9. avgusta 2013, str. 50–55). U toj vesti, ističe se da je intervju preveden u celini na persijski jezik i da je sa ilustracijama, faksimilima naslovne strane i stranica „Pečata“, postavljen na sajt izuzetno uticajne iranske nevladine novinske agencije Fars Njuz. „Sa sajta Fars Njuza preuzelo ga je više od deset iranskih novinskih agencija“, dodaje se u ovoj vesti u „Pečatu“ i prenosi se da je ovaj intervju bio predmet pažnje visokih iranskih političkih krugova i uticajnih kulturnih institucija.

 

Persijski prevod Halilovićevog intervjua na sajtu Fars Njuza, jedne od vodećih iranskih novinskih agencija, možete pogledati ovde.

Fars Njuz je nedavno objavio i ekskluzivan intervju sa Halilovićem, na persijskom, o značaju islamske filozofije u savremenom svetu. Član Saveta osnivača Centra za religijske nauke „Kom“ bio je specijalni gost novinske agencije Fars Njuz u Tehranu, početkom jula ove godine i dao opširan intervju ovoj uticajnoj agenciji koji možete pogledati ovde.

Halilović je tom prilikom istakao da briljantna baština islamske teozofske tradicije može ponuditi trajna rešenja za mnogostruke krize savremenog čoveka i pokrenuti globalne kulturološko-civilizacijske pozitivne promene u modernom svetu. Šef Grupe za savremeno religijsko mišljenje Centra za religijske nauke „Kom“ detaljno je govorio o metodološkoj krizi tradicionalnog izučavanja izvorne islamske filozofije u savremenim muslimanskim društvima.

Galerija slika sa gostovanja dr Halilovića u novinskoj kući Fars Njuz nalazi se ovde.

Pratite nas na Facebook-u  Pratite nas na Twitter-u  Pratite nas na Youtube-u  Pratite nas na Scribd-u 

Anketa
Koje knjige u izdanju Centra za religijske nauke Kom imate?
Istorija kulture i civilizacije islama i Irana. Dr Ali Akbar Velajati
Kratka istorija islamske filozofije. Dr Tehran, dr Seid i dr Muamer Halilović
Moć društva: islam, filozofija, civilizacija. Dr Muamer Halilović
Nauka i filozofija. Dr Hamid Parsanija
Sveto i savremeno: ogledi o političkoj filozofiji i reformističkoj misli u islamu. Dr Seid Halilović
Svetovi u nama, svetovi iznad nas. Dr Tehran Halilović
Loading ... Loading ...