Centar „Kom“ na 65. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Centar za religijske nauke „Kom“ učestvovao je na 65. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. Na štandu „Koma“ u Hali 4 predstavljeni su autorske monografije i prevodi članova ovog centra iz oblasti religijske filozofije, socijalne misli i savremenog religijskog mišljenja.

Centar za religijske nauke „Kom“ redovno učestvuje na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu od 2014. godine, a ove godine prvi put na Sajmu predstavljena su dva značajna dela „Istorija socijalne misli u islamu“ autora dr Muamera Halilovića i „Tokovi islamske misli u XX veku“ autora dr Seida Halilovića.

Pored spomenutih novih izdanja, među najprodavanijim naslovima na štandu „Koma“ bilo je drugo izdanje „Kratke istorije islamske filozofije“, autora dr Tehrana, dr Seida i dr Muamera Halilovića.

Autori i članovi Saveta osnivača Centra za religijske nauke „Kom“ svakodnevno su na štandu ovog centra razgovarali o svojoj izdavačkoj produkciji s mnogobrojnim zainteresovanim posetiocima Sajma iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i drugih zemalja.

Međunarodni beogradski sajam knjiga jedna je od najstarijih i najposećenijih književnih manifestacija u regionu i tokom nedelju dana trajanja od 23. do 30. oktobra 2022. štandove izlagača u halama 1, 1A, 2A, 4 i 4–galerija posetilo je 163.616 ljudi, saopštio je Beogradski sajam.

Pod sloganom „Povratak napisanih“ na smotri knjige, održanoj posle dvogodišnje pauze zbog pandemije, nastupilo je 416 direktnih izlagača, od čega 325 domaćih i 91 inostrani. Ukupan broj učesnika koji obuhvata direktne i indirektne izlagače kao i zastupljene firme bio je 854. Na 65. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, pored izdavača iz Srbije, učestvovali su izdavači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Rusije, Italije, Kine, Irana, Belorusije, Švajcarske, Maroka, Indije, Nemačke, Poljske, Egipta i Mađarske.

Pratite nas na Facebook-u  Pratite nas na Twitter-u  Pratite nas na Youtube-u  Pratite nas na Scribd-u 

Anketa
Koje knjige u izdanju Centra za religijske nauke Kom imate?
Istorija kulture i civilizacije islama i Irana. Dr Ali Akbar Velajati
Kratka istorija islamske filozofije. Dr Tehran, dr Seid i dr Muamer Halilović
Moć društva: islam, filozofija, civilizacija. Dr Muamer Halilović
Nauka i filozofija. Dr Hamid Parsanija
Sveto i savremeno: ogledi o političkoj filozofiji i reformističkoj misli u islamu. Dr Seid Halilović
Svetovi u nama, svetovi iznad nas. Dr Tehran Halilović
Loading ... Loading ...