Direktor Organizacije za islamsku kulturu Irana posetio Centar „Kom“

Generalni direktor Organizacije za islamsku kulturu i komunikacije IR Irana dr Mohamad-Mahdi Imanipur posetio je Centar za religijske nauke „Kom“ u Beogradu 31. maja 2023. i razgovarao sa članovima Saveta osnivača centra, dr Seidom Halilovićem i dr Muamerom Halilovićem, o strateškim smernicama njihove naučne i izdavačke delatnosti. Dr Imanipur posetio je Centar „Kom“ u pratnji direktora Kulturnog centra IR Irana u Beogradu Amira Purpezeška.

Generalni direktor Organizacije za islamsku kulturu i komunikacije IR Irana postavlja savetnike za kulturu u iranskim ambasadama širom sveta i Kulturni centar Irana u Beogradu deluje u okvirima ove organizacije.

Dr Imanipur predvodio je visoku delegaciju iranskih profesora islamskih i komparativnih teoloških studija na Međunarodnoj konferenciji „Religija i savremeni svet“ koja je održana u formi trećeg kruga međuverskog dijaloga Srbije i Irana, 30. maja 2023, na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Generalni direktor Organizacije za islamsku kulturu i komunikacije IR Irana sastao se u Beogradu s patrijarhom srpskim g. Porfirijem, predsednikom Narodne skupštine R. Srbije Vladimirom Orlićem, potpredsednicom vlade i ministarkom kulture R. Srbije Majom Gojković i direktorom Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde R. Srbije Vladimirom Roganovićem.

Centar za religijske nauke „Kom“ takođe su posetili 1. juna 2023. prorektor za međunarodne odnose Tradicionalnog islamskog univerziteta u iranskom gradu Komu prof. dr Sejed Mofid Hoseini Kuhsari i direktor Istraživačkog instituta Međunarodnog al Mustafa univerziteta u Komu prof. dr Hasan Rezai, koji su učestvovali u radu međunarodne konferencije „Religija i savremeni svet“ na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Razgovori u okviru trećeg kruga međuverskog dijaloga Srbije i Irana, na kojima su uzeli aktivno učešće i članovi Centra za religijske nauke „Kom“, dr Seid Halilović i dr Muamer Halilović, vođeni su s istaknutim profesorima Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta i predstavnicima Srpske pravoslavne crkve na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu, u crkvi Ružica u podgrađu Kalemegdanske tvrđave, hramu Svetog Save u Beogradu i Patrijaršijskom dvoru u Sremskim Karlovcima.

Pratite nas na Facebook-u  Pratite nas na Twitter-u  Pratite nas na Youtube-u  Pratite nas na Scribd-u 

Anketa
Koje knjige u izdanju Centra za religijske nauke Kom imate?
Istorija kulture i civilizacije islama i Irana. Dr Ali Akbar Velajati
Kratka istorija islamske filozofije. Dr Tehran, dr Seid i dr Muamer Halilović
Moć društva: islam, filozofija, civilizacija. Dr Muamer Halilović
Nauka i filozofija. Dr Hamid Parsanija
Sveto i savremeno: ogledi o političkoj filozofiji i reformističkoj misli u islamu. Dr Seid Halilović
Svetovi u nama, svetovi iznad nas. Dr Tehran Halilović
Loading ... Loading ...