Na 63. Beogradskom sajmu knjiga

Centar za religijske nauke „Kom“ učestvovao je petu godinu zaredom na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, od 21. do 28. oktobra 2018. godine. Na najstarijoj i najvažnijoj književnoj manifestaciji u regionu, štand centra „Kom“ bio je skoro dva puta veći u odnosu na prethodne godine i nalazio se u hali 4, pored štandova „Cambridge University Press“ i „Oksford centra“.

Na štandu centra „Kom“ predstavljena su izdanja centra o islamskoj filozofiji, istoriji civilizacije i savremenom religijskom mišljenju, kao i svi brojevi časopisa za religijske nauke „Kom“. Podsećamo da je časopis „Kom“ svrstan od 2014. godine na listu kategorizacije naučnih časopisa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije i indeksira se u bazama podataka SCIndeks i DOAJ.

I ove godine, najtraženija izdanja centra „Kom“ bile su knjige Kratka istorija islamske filozofije i Istorija kulture i civilizacije islama i Irana, a tim naslovima treba dodati i novo izdanje centra iz 2018. godine, roman dr Muamera Halilovića pod naslovom Sunce u senci. Dr Halilović je na štandu centra razgovarao s posetiocima Sajma knjiga i potpisivao svoj roman pretposlednjeg dana 63. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, u subotu 27. oktobra.

Svakodnevno su u prisustvu članova Saveta osnivača centra „Kom“ na štandu centra vođene diskusije o različitim saznajnim aspektima filozofske i racionalne baštine islama u kojima su učestvovali mnogobrojni studenti i istraživači iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Takođe, o strateškim naučnim ciljevima i izdanjima centra „Kom“ članovi ovog centra govorili su u toku sajma knjiga i u intervjuima za nekoliko domaćih i stranih medija.

Međunarodni beogradski sajam knjiga u 2018. godini, na preko 30.000 m2 bruto izložbenog prostora, posetilo je više od 195 hiljada posetilaca a svoju izdavačku produkciju predstavilo je 488 direktnih izlagača iz zemlje i inostranstva.

Pratite nas na Facebook-u  Pratite nas na Twitter-u  Pratite nas na Youtube-u  Pratite nas na Scribd-u 

Anketa
Koje knjige u izdanju Centra za religijske nauke Kom imate?
Istorija kulture i civilizacije islama i Irana. Dr Ali Akbar Velajati
Kratka istorija islamske filozofije. Dr Tehran, dr Seid i dr Muamer Halilović
Moć društva: islam, filozofija, civilizacija. Dr Muamer Halilović
Nauka i filozofija. Dr Hamid Parsanija
Sveto i savremeno: ogledi o političkoj filozofiji i reformističkoj misli u islamu. Dr Seid Halilović
Svetovi u nama, svetovi iznad nas. Dr Tehran Halilović
Loading ... Loading ...