Sa predsednikom iranskog parlamenta

Članovi Saveta osnivača Centra za religijske nauke „Kom“ razgovarali su u Beogradu sa predsednikom parlamenta Islamske Republike Iran, dr Alijem Laridžanijem. U okviru dvodnevne posete visoke iranske parlamentarne delegacije R. Srbiji, dr Laridžani je učestvovao, 8. oktobra 2013, na svečanoj večeri koju je upriličio ambasador I. R. Iran u Srbiji g. Fahimpur. Tom prilikom, predsednik parlamenta je uručio poklone naučnim radnicima koji su znantno pomogli u kulturološkom približavanju naroda Irana i Srbije.

Halilović je dr Laridžanija detaljno upoznao sa strateškim ciljevima i vizijom Centra za religijske nauke „Kom“, kao i sa dosadašnjim rezultatima naučnog i istraživačkog rada članova i saradnika centra. On je istakao značaj časopisa za religijske nauke „Kom“ koji objavljuje naučne radove poznatih poznavalaca islamskih i religijskih nauka iz regiona i različitih zemalja sveta, sa ciljem očuvanja izvornog religijskog islamsko-hrišćanskog identiteta savremenog čoveka. Halilović je predsedniku parlamenta I. R. Iran predočio i značajne rezultate saradnje centra „Kom“ sa brojnim naučnim i akademskim institucijama u Srbiji i regionu.

U svom obraćanju prisutnima, dr Laridžani se osvrnuo na izuzetne prijateljske odnose Irana i Srbije. On je kazao da ove dve zemlje, kroz svoju istoriju, nikada nisu imale negativne periode nerazumevanja. Govoreći o novom ambijentu i pozitivnim promenama na političkoj sceni nakon poslednjih predsedničkih izbora u Iranu, predsednik iranskog parlamenta je izrazio nadu da će ova poseta posebno pomoći znatnom proširenju bilateralne saradnje dve zemlje na svim poljima.

Pratite nas na Facebook-u  Pratite nas na Twitter-u  Pratite nas na Youtube-u  Pratite nas na Scribd-u 

Anketa
Koje knjige u izdanju Centra za religijske nauke Kom imate?
Istorija kulture i civilizacije islama i Irana. Dr Ali Akbar Velajati
Kratka istorija islamske filozofije. Dr Tehran, dr Seid i dr Muamer Halilović
Moć društva: islam, filozofija, civilizacija. Dr Muamer Halilović
Nauka i filozofija. Dr Hamid Parsanija
Sveto i savremeno: ogledi o političkoj filozofiji i reformističkoj misli u islamu. Dr Seid Halilović
Svetovi u nama, svetovi iznad nas. Dr Tehran Halilović
Loading ... Loading ...