Susret sa ajatolahom A’rafijem

Članovi Saveta osnivača Centra za religijske nauke „Kom“ razgovarali su, u Iranu, 12. juna 2013, sa ajatolahom A’rafijem, rektorom al-Mustafa internacionalnog univerziteta. Oni su uglednog ajatolaha upoznali sa poslednjim rezultatima naučnih aktivnosti članova Centra i sa ovogodišnjim planovima i projektima u okviru dugoročnih strateških ciljeva Centra. Posebno su naglasili mogućnost organizovanja kratkoročnih edukativnih kurseva iz oblasti kao što je kraći pregled istorije islamske filozofije. Ajatolahu A’rafiju su takođe predstavljene glavne karakteristike novog broja Časopisa za religijske nauke „Kom“, kao i ciljevi i plan dobijanja statusa naučnog časopisa.

 

 

Ajatolah A’rafi je istaknuti profesor tradicionalnih islamskih nauka, redovni član uticajnog Visokog saveta za kulturni razvoj u Iranu i član ugledne Zajednice profesora tradicionalnog univerziteta u svetom gradu Komu. Objavio je brojne naučne radove i knjige. Njegova poslednja knjiga o principima edukacije i odgoja u islamu proglašena je knjigom godine Islamske Republike Iran.

 

Članovi Saveta osnivača Centra pozvali su ajatolaha A’rafija da poseti Beograd i Centar za religijske nauke „Kom“, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Pratite nas na Facebook-u  Pratite nas na Twitter-u  Pratite nas na Youtube-u  Pratite nas na Scribd-u 

Anketa
Koje knjige u izdanju Centra za religijske nauke Kom imate?
Istorija kulture i civilizacije islama i Irana. Dr Ali Akbar Velajati
Kratka istorija islamske filozofije. Dr Tehran, dr Seid i dr Muamer Halilović
Moć društva: islam, filozofija, civilizacija. Dr Muamer Halilović
Nauka i filozofija. Dr Hamid Parsanija
Sveto i savremeno: ogledi o političkoj filozofiji i reformističkoj misli u islamu. Dr Seid Halilović
Svetovi u nama, svetovi iznad nas. Dr Tehran Halilović
Loading ... Loading ...