Centar „Kom“ na 66. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Centar za religijske nauke „Kom“ učestvovao je na 66. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. Na štandu „Koma“ u Hali 4 predstavljeni su autorske monografije i prevodi članova ovog centra iz oblasti religijske filozofije, socijalne misli i savremenog religijskog mišljenja, kao i novi brojevi naučnog časopisa za religijske nauke Kom.

Centar za religijske nauke „Kom“ redovno učestvuje na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu od 2014. godine.

Među najprodavanijim naslovima na štandu „Koma“ bili su: drugo izdanje „Kratke istorije islamske filozofije“ autora dr Tehrana, dr Seida i dr Muamera Halilovića, „Istorija socijalne misli u islamu“ autora dr Muamera Halilovića i „Tokovi islamske misli u XX veku“ autora dr Seida Halilovića.

Autori i članovi Saveta osnivača Centra za religijske nauke „Kom“ svakodnevno su na štandu ovog centra razgovarali o svojoj izdavačkoj produkciji s mnogobrojnim zainteresovanim posetiocima Sajma iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i drugih zemalja i uspostavili kontakte, razmenili iskustva i ostvarili različite vidove poslovne i kulturne saradnje.

Međunarodni beogradski sajam knjiga jedna je od najstarijih i najposećenijih književnih manifestacija u regionu i tokom devet dana trajanja od 21. do 29. oktobra 2023. štandove izlagača u halama 1, 1A, 2A, 4 i 4–galerija, na više od 30.000 m2 bruto izložbenog prostora, posetilo je 191.411 ljudi, saopštio je Beogradski sajam.

Pod sloganom „Živele knjige“ na smotri knjige nastupilo je 420 direktnih izlagača, od čega 356 domaćih i 64 inostranih. Ukupan broj učesnika koji obuhvata direktne i indirektne izlagače kao i zastupljene firme bio je 867. Na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, pored izdavača iz Srbije, učestvovali su izdavači iz 15 zemalja. Sajam knjiga u Beogradu pratilo je preko 1.200 akreditovanih novinara iz čak 16 zemalja.

Pratite nas na Facebook-u  Pratite nas na Twitter-u  Pratite nas na Youtube-u  Pratite nas na Scribd-u 

Anketa
Koje knjige u izdanju Centra za religijske nauke Kom imate?
Istorija kulture i civilizacije islama i Irana. Dr Ali Akbar Velajati
Kratka istorija islamske filozofije. Dr Tehran, dr Seid i dr Muamer Halilović
Moć društva: islam, filozofija, civilizacija. Dr Muamer Halilović
Nauka i filozofija. Dr Hamid Parsanija
Sveto i savremeno: ogledi o političkoj filozofiji i reformističkoj misli u islamu. Dr Seid Halilović
Svetovi u nama, svetovi iznad nas. Dr Tehran Halilović
Loading ... Loading ...