Sajamski dodatak lista Blic o našem izdanju

U sajamskom dodatku dnevnog lista „Blic“, povodom 59. međunarodnog beogradskog sajma knjiga, prof. dr Darko Tanasković novi ambasador R. Srbije pri Unesku predstavio je novo izdanje Centra za religijske nauke „Kom“.

On u svom kraćem osvrtu piše: „Pođimo od Kratke istorije islamske filozofije (Centar za religijske nauke „Kom“), koautorskog dela trojice izuzetne braće Halilović, koji su se, posle završenih najviših teološko-filozofskih škola u Iranu, vratili u Srbiju i uvereno krenuli u misiju upoznavanja naše sredine s najvišim, univerzalnim vrednostima islamske civilizacije. Posle nekoliko prevedenih sa stranih jezika, ovo je prvi sintetički pregled islamske filozofske i teozofske misli namenski sastavljen za našeg čitaoca i njegov „horizont očekivanja“, precizno, uzdržano i objektivno, a istovremeno iznutra, s izvornim poznavanjem i osećanjem materije“.

Na kraju svojih objašnjenja o ovom izdanju Centra za religijske nauke „Kom“, ugledni prof. dr Tanasković zaključuje: „Trebalo bi da ga ima svaka škola i svaka biblioteka“.

Pratite nas na Facebook-u  Pratite nas na Twitter-u  Pratite nas na Youtube-u  Pratite nas na Scribd-u 

Anketa
Koje knjige u izdanju Centra za religijske nauke Kom imate?
Istorija kulture i civilizacije islama i Irana. Dr Ali Akbar Velajati
Kratka istorija islamske filozofije. Dr Tehran, dr Seid i dr Muamer Halilović
Moć društva: islam, filozofija, civilizacija. Dr Muamer Halilović
Nauka i filozofija. Dr Hamid Parsanija
Sveto i savremeno: ogledi o političkoj filozofiji i reformističkoj misli u islamu. Dr Seid Halilović
Svetovi u nama, svetovi iznad nas. Dr Tehran Halilović
Loading ... Loading ...