Delegacija al-Mustafa univerziteta posetila Centar

Dekan Fakulteta za studije o veroškolskim pravcima al-Mustafa internacionalnog univerziteta u Tehranu prof. dr Aliakbar Ataran Tusi i pomoćnik prorektora za nastavu univerziteta dr Maleki, posetili su u sredu, 5. decembra 2012, Centar za religijske nauke „Kom“.

Oni su se upoznali sa dosadašnjim aktivnostima i strateškim usmerenjima Centra, kao i sa detaljnim istraživačkim karakteristikama prvog broja stručnog časopisa za religijske nauke „Kom“.

Sa predstavnicima al-Mustafa univerziteta razgovarali su i prof. dr Rade Božović, poznati islamolog, arabista i bivši dekan Filološkog fakulteta u Beogradu, kao i mr Ivan Ejub Kostić iz Balkanskog centra za Bliski istok.

Dr Ataran i dr Maleki su predstavili mogućnosti al-Mustafa univerziteta za prijem kandidata iz Srbije i Beograda koji su zainteresovani za učešće na specijalističkim istraživanjima i kratkoročnim kursevima islamskih i humanističkih komparativnih nauka na različitim fakultetima i institutima al-Mustafa univerziteta.

Spomenuti univerzitet je jedan od najznačajnijih religijskih univerziteta u islamskom svetu i na njemu studira preko dvadeset hiljada studenata iz više od sto zemalja sveta.

Pratite nas na Facebook-u  Pratite nas na Twitter-u  Pratite nas na Youtube-u  Pratite nas na Scribd-u 

Anketa
Koje knjige u izdanju Centra za religijske nauke Kom imate?
Istorija kulture i civilizacije islama i Irana. Dr Ali Akbar Velajati
Kratka istorija islamske filozofije. Dr Tehran, dr Seid i dr Muamer Halilović
Moć društva: islam, filozofija, civilizacija. Dr Muamer Halilović
Nauka i filozofija. Dr Hamid Parsanija
Sveto i savremeno: ogledi o političkoj filozofiji i reformističkoj misli u islamu. Dr Seid Halilović
Svetovi u nama, svetovi iznad nas. Dr Tehran Halilović
Loading ... Loading ...