Na 60. Beogradskom sajmu knjiga

Drugu godinu za redom Centar za religijske nauke „Kom“ uzeo je učešće na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Jubilarni 60. Beogradski sajam knjiga održan je od 25. oktobra do 1. novembra 2015, a obišlo ga je preko 182 hiljade posetilaca, što je za dvadesetak hiljada više u odnosu na prethodnu godinu.

Na štandu Centra „Kom“, u hali 4, bila su izložena izdanja Centra i knjige poznatih svetskih i naših autora o sufizmu, persijskoj književnosti, islamskoj kaligrafiji i filozofiji. Ponuđen je i komplet svih svezaka časopisa za religijske nauke „Kom“, koji je svrstan od 2014. na listu kategorizacije naučnih časopisa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Posebno interesovanje vladalo je za novo, drugo, izdanje monografije „Kratka istorija islamske filozofije“, koje je izašlo iz štampe nekoliko dana pre početka Sajma knjiga. Podsećamo da je ova knjiga, u izdanju Centra za religijske nauke „Kom“, prva monografija o istoriji islamske filozofije čiji su autori iz našeg regiona.

U toku cele nedelje na štandu Centra „Kom“ vođeni su, u prisustvu članova Saveta osnivača centra, brojni plodotvorni naučni razgovori o različitim aspektima intelektualne baštine islama i istorije islamske civilizacije. Naš štand posetili su i mnogobrojni ugledni gosti i naučni autoriteti iz zemalja u regionu.

Za osam dana Sajma knjiga na smotri se predstavilo 943 učesnika – izlagača, suizlagača i zastupljenih firmi, između ostalih i 67 stranih izlagača. Sajam je pratilo 1.111 akreditovanih novinara i fotoreportera, od kojih je 100 u Beograd stiglo iz brojnih svetskih zemalja.

Pratite nas na Facebook-u  Pratite nas na Twitter-u  Pratite nas na Youtube-u  Pratite nas na Scribd-u 

Anketa
Koje knjige u izdanju Centra za religijske nauke Kom imate?
Istorija kulture i civilizacije islama i Irana. Dr Ali Akbar Velajati
Kratka istorija islamske filozofije. Dr Tehran, dr Seid i dr Muamer Halilović
Moć društva: islam, filozofija, civilizacija. Dr Muamer Halilović
Nauka i filozofija. Dr Hamid Parsanija
Sveto i savremeno: ogledi o političkoj filozofiji i reformističkoj misli u islamu. Dr Seid Halilović
Svetovi u nama, svetovi iznad nas. Dr Tehran Halilović
Loading ... Loading ...