Na 64. Beogradskom sajmu knjiga

Centar za religijske nauke „Kom“ učestvovao je šestu godinu zaredom na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, od 20. do 27. oktobra 2019. godine. Na najstarijoj i najvažnijoj književnoj manifestaciji u regionu štand centra „Kom“ nalazio se u hali 4.

Na štandu centra „Kom“ predstavljena su izdanja centra o islamskoj filozofiji, istoriji civilizacije i savremenom religijskom mišljenju, kao i svi brojevi časopisa za religijske nauke „Kom“. Podsećamo da je časopis „Kom“ svrstan od 2014. godine na listu kategorizacije naučnih časopisa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije i indeksira se u bazama podataka SCIndeks, DOAJ, CEEOL i Dimensions.

Ove godine posebnu pažnju mnogobrojnih posetilaca privuklo je novo monumentalno delo dr Muamera Halilovića Islam i sociologija religije, koje je na 839 strana u izdanju Centra za religijske nauke „Kom“ izašlo iz štampe samo nekoliko dana pre početka 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

Kao i prethodnih godina, veoma tražena su bila i izdanja centra „Kom“ Kratka istorija islamske filozofije i Istorija kulture i civilizacije islama i Irana.

Svakodnevno su u prisustvu članova Saveta osnivača centra „Kom“ na štandu centra vođene diskusije o različitim saznajnim aspektima filozofske i racionalne baštine islama u kojima su učestvovali mnogobrojni studenti i istraživači iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Takođe, o strateškim naučnim ciljevima i izdanjima centra „Kom“ članovi ovog centra govorili su u toku Sajma knjiga i u intervjuima za nekoliko domaćih i stranih medija.

Međunarodni beogradski sajam knjiga u 2019. godini održan je na više od 30 hiljada metara kvadratnih izložbenog prostora u tri najveće hale Beogradskog sajma, a svoju izdavačku produkciju predstavilo je 490 direktnih izlagača iz zemlje i inostranstva. Zanimljivo je da je subota, 26. oktobar 2019, bila najposećeniji dan u istoriji Beogradskog sajma knjiga.

Pratite nas na Facebook-u  Pratite nas na Twitter-u  Pratite nas na Youtube-u  Pratite nas na Scribd-u 

Anketa
Koje knjige u izdanju Centra za religijske nauke Kom imate?
Istorija kulture i civilizacije islama i Irana. Dr Ali Akbar Velajati
Kratka istorija islamske filozofije. Dr Tehran, dr Seid i dr Muamer Halilović
Moć društva: islam, filozofija, civilizacija. Dr Muamer Halilović
Nauka i filozofija. Dr Hamid Parsanija
Sveto i savremeno: ogledi o političkoj filozofiji i reformističkoj misli u islamu. Dr Seid Halilović
Svetovi u nama, svetovi iznad nas. Dr Tehran Halilović
Loading ... Loading ...