Na naučnom institutu al-Mustafa univerziteta

Na poziv zamenika direktora za istraživanje Naučnog instituta pri al-Mustafa internacionalnom univerzitetu u Iranu, članovi Saveta osnivača Centra za religijske nauke „Kom“ su, u nedelju, 01. jula 2012. godine, učestvovali na skupu pod nazivom „Naučne smernice Centra za religijske nauke ‘Kom’ u Beogradu“.

U okviru objašnjenja o strateškim usmerenjima i dosadašnjim naučnim rezultatima Centra, članovi Saveta osnivača su se osvrnuli na najznačajnija akademska pitanja u Srbiji i regionu u vezi sa religijom i religijskim naukama. Oni su upoznali prisutne i sa sadržinskim orijentacijama konferencija i seminara na kojima su učestvovali u proteklih šest meseci.

Sastanku su prisustvovali šefovi i zamenici šefova istraživačkih departmana za islamske nauke, humanističke nauke, odnose islama i Zapada, studije o islamskoj revoluciji i departmana za regionalne studije Internacionalnog instituta al-Mustafa.

Predstavnici Centra su, na kraju skupa, odgovarali na brojna pitanja prisutnih o procesima i rezultatima produkcije religijskih nauka i komparativnih religijskih i humanističkih studija na Balkanu.

 

Slike sa pomenutog skupa možete pogledati u Galeriji.

Pratite nas na Facebook-u  Pratite nas na Twitter-u  Pratite nas na Youtube-u  Pratite nas na Scribd-u 

Anketa
Koje knjige u izdanju Centra za religijske nauke Kom imate?
Istorija kulture i civilizacije islama i Irana. Dr Ali Akbar Velajati
Kratka istorija islamske filozofije. Dr Tehran, dr Seid i dr Muamer Halilović
Moć društva: islam, filozofija, civilizacija. Dr Muamer Halilović
Nauka i filozofija. Dr Hamid Parsanija
Sveto i savremeno: ogledi o političkoj filozofiji i reformističkoj misli u islamu. Dr Seid Halilović
Svetovi u nama, svetovi iznad nas. Dr Tehran Halilović
Loading ... Loading ...