Susreti na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu

Seid i Tehran Halilović, članovi Centra za religijske nauke „Kom“ posetili su u petak 1. juna 2012. godine Fakultet islamskih nauka u Sarajevu i razgovarali sa redovnim profesorima, dr Adnanom Silajdžićem i dr Enesom Karićem. Članovi Saveta osnivača Centra su upoznali profesore sa strateškim usmerenjima, ciljevima i vizijom, kao i prvim rezultatima osnivanja Centra za religijske nauke „Kom“ u Beogradu. Oni su istakli svoju privrženost osnovnoj orijentaciji članova Centra na celokupan region Južnih Slovena i uverenje o značaju Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu kao najviše intelektualne institucije koja utemeljuje i obogaćuje naučni identitet muslimana u regionu.

Prof. dr Adnan Silajdžić je pohvalio dosadašnji naučni rad Halilovića i izrazio svoje veliko zadovoljstvo zbog osnivanja Centra za religijske nauke „Kom“ u Beogradu. On se osvrnuo na osnovnu ulogu intelektualnih potencijala Beograda u utemeljenju samosvesti svih vernika u Srbiji i na zahtev članova Centra, prihvatio da učestvuje u određenim naučnim programima koje Centra bude organizovao u Beogradu i Prijepolju.

Prof. dr Enes Karić je, takođe, ocenio kao značajan intelekualni napor Halilovića i upoznao članove Centra sa glavnim naučno-književnim usmerenjima svojih poslednjih knjiga i predstojećih prevodilačkih projekata. On je insistirao na značaju definisane naučne saradnje Centra za religijske nauke „Kom“ i Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Ranije, Seid Halilović je o aktivnostima Centra opširno, u telefonskom razgovoru, upoznao i redovnog profesora Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, dr Rešida Hafizovića.

 

Pratite nas na Facebook-u  Pratite nas na Twitter-u  Pratite nas na Youtube-u  Pratite nas na Scribd-u 

Anketa
Koje knjige u izdanju Centra za religijske nauke Kom imate?
Istorija kulture i civilizacije islama i Irana. Dr Ali Akbar Velajati
Kratka istorija islamske filozofije. Dr Tehran, dr Seid i dr Muamer Halilović
Moć društva: islam, filozofija, civilizacija. Dr Muamer Halilović
Nauka i filozofija. Dr Hamid Parsanija
Sveto i savremeno: ogledi o političkoj filozofiji i reformističkoj misli u islamu. Dr Seid Halilović
Svetovi u nama, svetovi iznad nas. Dr Tehran Halilović
Loading ... Loading ...